نادر سعادتی فرد شامگاه سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این هنرمند پیشکسوت فاخر از حدود ۱۲ روز پیش به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بوده که روز سه شنبه جان خود را از دست داد.
وی هنرمندان را تجلی گر معنویت و زیبایی دانست و گفت: این نویسنده، فیلمنامه نویس و فیلم ساز ایران و عضو کانون کارگردانان سینمای ایران مردی مهربان و خوش قریحه بود که بارها هنرش به یاری فیلمسازانی از نسلهای مختلف آمد و آثار درخشانی در کارنامه آنها به ثبت رساند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول با تسلیت درگذشت مرحوم بلنده بیان کرد: این هنرمند دزفولی مشتاق ترویج فرهنگ دفاع مقدس و روز مقاومت و پایداری دزفول بود که در این حوزه پشتکاری وصف ناپذیر داشت.
فیلم سحرگاه پیروزی مربوط به دوران دفاع مقدس از ساختههای این کارگردان فقید است، بازیگران معروفی چون جعفر دهقان، رضا صفایی پور، کاظم افرندنیا و رامبد شکرآبی در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
در حال حاضر دزفول در شرایط نارنجی کرونایی است.
علی کریمی در جریان ضبط برنامه اختصاصیاش برای انتخابات فدراسیون فوتبال، هزار تبلت به ارزش دو و نیم میلیارد تومان را به یک خیریه که مدیریتش برعهده رسول خادم است و پرویز پرستویی نیز با آن همکاری دارد، اهدا کرد.
به گزارش تابناک ورزشی، این تبلت ها هدیه علی کریمی به دانش آموزان سیستان و بلوچستان و مناطق محروم است. دو و نیم میلیارد تومان عواید تبلیغاتی ساخت برنامه ای بود که طبق خبر اختصاصی تابناک هنوز مجوز پخش ندارد و به نظر میرسد با ممانعت ساترا هیچگاه پخش نخواهد نشود.
در این برنامه علی کریمی روبروی مجری نشست و برنامه هایش را برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال تشریح کرد. مهدی مهدوی کیا نیز به صورت آنلاین در این برنامه حضور داشت و خداداد، منصوریان، ابوالقاسمپور و ... هم درباره کریمی حرف زدند.
مهندس محسن فرهادی در گفتوگو با ایسنا، درباره بازگشایی تالارهای پذیرایی در شهرهای زرد و آبی، گفت: در شهرهای زرد و آبی که میزان بیماری کرونا نسبت به شهرهای قرمز و نارنجی کمتر است، بر اساس گروهبندی مشاغل مقرر شد تالارهای پذیرایی بازگشایی شوند، اما این بازگشایی طبیعتا با رعایت پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه همراه خواهد بود.
وی با بیان اینکه دو موضوع در رابطه با کرونا منجر به وصل شدن حلقه انتقال بیماری میشود؛ موضوع اول تجمعات بدون فاصلهگذاری است و موضوع دوم عدم تهویه مناسب هوا است، افزود: بر این اساس در بازگشاییهای جدید، مراکزی مجاز به فعالیت خواهند بود که دو موضوع ذکر شده را رعایت کنند.
فرهادی ادامه داد: در مورد تالارها میدانیم که تجمعات شکل خواهد گرفت، بنابراین باید پروتکلها را رعایت کنیم یعنی فاصله افراد از یکدیگر در تالارها حداقل ۲ متر باشد که در مجموع نیاز به ۴ مترمربع فضا است. تهویه مناسب نیز شرط بعدی ما است. از سوی دیگر کنترل مستمر در تالارها یا واحدهای مشابه با آن مثل مهدکودکها، استخرهای سرپوشیده و ... بسیار حائز اهمیت است.
فرهادی با اشاره به آغاز به کار فعالیت تالارها و مجموعه واحدهای صنفی پس از تعطیلیها در اردیبهشت ماه سال جاری، تصریح کرد: در آن مقطع زمانی متاسفانه کمکم پروتکلهای بهداشتی کم اهمیت تلقی شد و به سرعت بیماری افزایش یافت. اگر قرار باشد در بازگشاییهای جدید هم به همین شیوه رفتار کنیم، متاسفانه در مدت زمان اندکی مجبور به اعمال مجدد محدودیتها خواهیم شد و این موضوع از همه بیشتر به ضرر خود واحدهای صنفی است که مدتها تعطیل بودند و از نظر معیشتی هم دچار مشکل شده بودند. بنابراین باید بیش از واحدهای نظارتی، خودشان بر عملکردشان نظارت کنند تا مشکلی پیش نیاید. مثلا تالار پذیرایی که مشکل تهویه دارد و در زیرزمین واقع شده نمیتواند فعالیت کند تا بحث تهویه را فعال کند.
وی درباره میزان ظرفیت هر تالار برای پذیرش خدمت گیرندگان در بازگشاییهای پیشرو، بیان کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در روز شنبه ( ۲۰ دیماه) مصوبات جدیدی داشت که یکی از آنها اضافه شدن رنگ آبی به رنگبندیهای کرونایی بود و بر این اساس وزارت بهداشت موظف شد با دستگاههای ذینفع اقدام به بازنگری پروتکلهای بهداشتی داشته باشد. اکنون مشغول بازنگری پروتکلها در مشاغلی هستیم که قرار است در مناطق زرد و آبی بازگشایی شوند. برای برخی مشاغل میتوانیم درصد پذیرش اعلام کنیم که مثلا چند درصد از ظرفیتشان را استفاده کنند. برای برخی از واحدهای صنفی نیز که درصد پذیر نیستند، تعداد نفرات مجاز برای دریافت خدمت را اعلام خواهیم کرد. این پروتکلهای جدید تا ابتدای هفته آینده نهایی و اعلام میشود.
وی درباره تفاوت پروتکلهای جدید با پروتکلهای پیشین، اظهار کرد: این بار شاغلین باید سلامت خود را با دادن تست کرونا اظهار کنند. بسته به تعداد شاغلین و نوع فعالیت کارکنان، تعداد دفعاتی که فرد شاغل در یک هفته موظف است تست رپید کرونا بدهد، متفاوت است که این موضوع در پروتکلهای جدید مشخص خواهد شد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره نحوه نظارت بازرسان بهداشت محیط بر فعالیت این مشاغل، تاکید کرد: برای تالارهای پذیرایی، مراکز تفریحی آبی و برخی باشگاههای ورزشی قصد داریم کارشناس مقیم توصیه کنیم. یعنی واحد خدمت دهنده بتواند با کارشناس آزاد این حوزه قراردادی داشته باشد که او را به کار بگیرد، این کارشناس آزاد خصوصی به عنوان نماینده ما در واحد صنفی نظارت ۲۴ساعته دارد و ما به شکل رندوم به سراغ آنها برویم.
وی با تاکید بر اینکه تنها مرجع اعلام و ابلاغ پروتکلهای بهداشتی، وزارت بهداشت است، گفت: اعلام استفاده از ظرفیت یک سوم تالارها چندان کارشناسی شده نیست زیرا تعدادی از باغ تالارها ظرفیت هزار نفر مردانه و هزار نفر زنانه دارند که یک سوم آنها جمعیتی حدودا ۶۰۰ نفره است که در شرایط کرونا فعالیت مراکز با این جمعیت درست نیست.
وی افزود: همه مشاغلی که فعال در گروه ۳ و ۴ بودند و تاکنون فعالیت نداشتند در مناطق زرد و آبی فعال خواهند شد. مراکزی که بیشترین میزان تعطیلی را داشتند شامل تالارهای پذیرایی، تفریحات آبی، شهربازیها، فعالیتهای فرهنگی مثل سینما و تئاتر و باشگاههای ورزشی هستند که مشروط به رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانند فعال باشند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به منتقدان به بازگشاییها، گفت: بازگشاییها با رعایت پروتکلهای بهداشتی توام شده است و در این صورت حلقه انتقال بیماری وصل نخواهد شد.
امروز (سه شنبه) جو نسبتاً آرامی را در استان شاهد خواهیم بود و تغییر دمایی چندانی نسبت به روز گذشته نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه وزش باد و پدیده مه در نواحی ساحلی و جنوب غربی استان روی خواهد داد، گفت: از روز چهارشنبه با عبور موج کوتاه، مجدداً روند افزایشی دما در استان طی روزهای پنجشنبه و جمعه اتفاق میافتد.
محمدقلی پور اضافه کرد: از دیگر پدیده قابل توجه وزش باد گرم در نواحی شرقی و شمال شرق استان است و احتمال شکسته شدن رکورد بیشینه دمایی دوره آماری در این منطقه وجود دارد.
طبق گفته وی بیشینه دما طی دوره آماری، ۲۸ درجه سانتیگراد بوده که انتظار میرود طی روزهای پنجشنبه و جمعه گرمای هوا از این عدد عبور کند.
گفتنی است که هواشناسی گلستان در اطلاعیهای اعلام کرده که با توجه به وزش باد گرم و کاهش رطوبت احتمال وقوع آتش سوزی وجود دارد لذا دستگاههای خدمات رسان تمهیدات لازم را بیندیشند.
درباره چگونگی برگزاری آزمونهای نیمسال اول و دوم با توجه به شرایط شیوع کرونا بیان کرد: برای امتحانات نیمسال دوم و پایان سال شورای عالی آموزش و پرورش مصوبهای را ١٧ مرداد تصویب کرد و اخیرا هم اعلام شد که به موجب آن برگزاری آزمونهای خرداد پایه نهم و دوازدهم به طور حضوری خواهد بود.
او ادامه داد: اگر آموزشها به گونهای باشد که تا خرداد سال آینده شرایط قرمز باشد و آموزش مجازی را داشته باشیم به جز پایه نهم و دوازدهم سایر پایههای تحصیلی آزمون غیر حضوری دارند که ضوابطی برای چگونگی برگزاری آن در نظر گرفته شده و اعلام خواهد شد.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری آموزش و پرورش تصریح کرد: خرداد آینده تمام آزمونهای دوره بزرگسالان، جهش تحصیلی و تغییر رشته هم به طور حضوری خواهد بود.
سلطانیان به روند برگزاری ارزشیابی نیمسال اول هم اشاره کرد و گفت: امتحانات نیمسال اول داخلی است و سنوات گذشته هم شیوه نامههای ابلاغی متناسب با شرایط برای این آزمون در نظر گرفته میشد.
او ادامه داد: مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش در حال تهیه ضوابط مربوط به برگزاری امتحانات داخلی متناسب با نوع آموزشها و شرایط دانش آموزان در مناطق مختلف کشور است و ظرف چند روز آینده آن را ابلاغ خواهد کرد.
کرونا ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی در چین رواج پیدا کرد و حدود ۷۴۰ نفر از افراد بر اثر این ویروس از بین رفتند. کرونا ویروس مرس (کرونا ویروس خاورمیانهای) هم در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی نخست در عربستان دیده شد و در مدت کوتاهی پایان یافت، ولی کرونا ویروس به شگفتی قرن تبدیل شده و همه جهان را فرا گرفته است.
او بیان کرد: یک ماه قبل از همه گیری ویروس کرونا، یک جشنواره ورزشی به نام «المپیک ورزشی ارتشهای جهان» در شهر ووهان چین برگزار شد که ۳۵۰ نظامی آمریکایی در این المپیک حضور داشتند. آمریکاییها از حدود پنج تا هشت سال پیش پروژهای را به نام WAB NET (پروژه بررسی کرونا ویروس خفاشهای غرب آسیا) در حال اجرا بودهاند که بودجه این پروژه بر عهده بخش جنگهای میکروبی ارتش آمریکاست و هدف از آن جمعآوری خفاشهای غرب آسیا برای جاسازی کرونا ویروسهای آن است. ایران عضو این پروژه نیست، ولی کشورهای همسایه ایران مانند افغانستان، پاکستان و ... عضو آن هستند.
این فوق تخصص مهندسی ژنتیک از شایعه ۲ سال پیش درباره خریداری لانه خفاش به قیمت ۵۰ میلیون تومان در فضای مجازی خبر داد و افزود: آمریکاییها در پروژه WAB NET با جستوجوی غارهای کشورهای غرب آسیا به دنبال خفاشهای این کشورها و در نهایت کرونا ویروس بودند و به علت اینکه ایران در این پروژه مشارکت نکرده بود برای دسترسی به خفاشهای غارهای ایران تصمیم گرفتند که خفاشها یا لانه خفاشها را به قیمت بسیار بالا (دهها میلیون تومان) بخرند، در حالی که خفاش اصلاً لانه نمیسازد پس هدف دیگری در کار بوده است.